Silakkakirja

Silakkakirja on tieto- ja keittokirja Itämeren arvosaaliista ja kalapöytien herkusta. Edullinen ja ravinteikas kala on innoittanut Pekka Laineen keräämään noin 2 700 silakkareseptiä, joista hän jakaa kirjassa noin 50 suosikkiaan.

Kirjassa esitellään keskeiset perinneruoat valmistusohjeineen, annetaan vihjeitä kalakokille ja kerrotaan, miten lämpimästä ruoasta saa seuraavaksi päiväksi erinomaisen alkupalan tai leivänpäällystä.

Teos on täysosuma kalastuksen ja kalaruoan ystävälle. Silakkakirjan luettuaan tietää raaka-aineen taustasta, sen elämästä luonnossa ja hienosta historiasta kansantalouden tärkeänä tekijänä. Silakkaa on pyydetty isosti tuhat vuotta, ja satoja vuosia se oli Pohjois-Euroopan ulkomaankaupan tärkeimpiä artikkeleita. Saalismäärältään silakka on edelleen Suomen tärkein kala, jonka monipuolisuus ihastuttaa niin kotikeittiössä kuin syksyisillä silakkamarkkinoilla.
Pekka Laine

Kirjailija

Pekka Laine

Pekka Laine työskenteli yli puolet urastaan toimittajana Yleisradion uutis- ja ajankohtaisohjelmissa ja toimi pitkään Suomen Journalistiliiton puheenjohtajana.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 272
  • Koko 170 x 220 mm
  • Kirjastoluokka 68.23
  • ISBN 9789512402892
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2016

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS