Haudankaivaja & Unissakävelijä

Haudankaivaja & Unissakävelijä

HAUDANKAIVAJA

Leskeksi jäänyttä Frida Norrbytä pidetään vanhuudenhöperönä. Öisin hänen nähdään kaivavan gotlantilaisen Roma-kylän maaperää kartta kädessä. Joku ottaa kuitenkin Fridan etsinnät tosissaan, sillä hänen laatikkonsa pengotaan ja verannan ovi jätetään raolleen. Miksi joku haluaisi estää häntä löytämästä historiallisesti merkittävää piispa Unnin pyhää hautaa?
Eräänä yönä Fridan talo poltetaan maan tasalle, ja tämän uskotaan kuolleen palossa. Kun paikallinen terveydenhoitaja Ingrid löydetään kuolleena, rikoskomisario Maria Wern hälytetään murhatutkimuksiin. Tapausten välillä tuntuisi olevan yhteys, sillä Ingrid oli viimeinen, joka näki Fridan elossa.
UNISSAKÄVELIJÄ

Vanha gotlantilaismyytti kertoo hääyönään hukkuneesta morsiamesta, joka myöhemmin ilmestyy noutamaan meren syvyyksiin myös uuden onnen löytäneen miehensä. Eräänä juhannusaamuna Visbyn kasvitieteellisestä puutarhasta löydetään murhattu morsiameksi puettu nainen. Rikoskomisario Maria Wern ryhtyy tutkimaan tapausta, mutta uhri ei jää ainoaksi.
Maria joutuu vapaailtanaan öisellä kadulla keskelle pahoinpitelyä ja yrittää mennä väliin. Uhri – nuori poika – kuolee vammoihinsa, ja Maria joutuu pahoinpideltynä sairaalaan. Tästä alkaa julma rikosten sarja, jonka tapaukset liittyvät oudolla logiikalla toisiinsa. Tekijä tuntuu koko ajan olevan askelen edellä.
Anna Jansson

Kirjailija

Anna Jansson

Anna Jansson (s. 1958) on yksi Ruotsin suosituimmista dekkaristeista, ja pelkästään hänen kotimaassaan Ruotsissa Maria Wern -jännäreitä on myyty yli 5 miljoonaa kappaletta. Jansson varttui Visbyssä ja työskenteli vuosia Örebrossa sairaanhoitajana. Inspiroituneena sairaalassa kuulemistaan tarinoista hän alkoi kirjoittaa öisin rikosromaaneja, joissa Gotlannin saaren historia ja myytit kohtaavat nykypäivän. Janssonin romaaneja on käännetty 16 kielelle, ja hänen Maria Wern -hahmostaan on tehty tv-sarja.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 710
  • Koko 110 x 178 mm
  • Alkuteos Först när givaren är död & Drömmen förde dej vilse
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512403905
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2016

TUTUSTU MYÖS