Sinisten ympyröiden mies

Sinisten ympyröiden mies

Sinisten ympyröiden mies

Pariisilaisia huvittaa. Yön pimeydessä joku piirtää jalkakäytävälle suuria sinisiä ympyröitä. Ympyrän keskelle hän asettaa kummallisen esineen: papiljotin, lankakerän, uimalakin. Sinistä kehää kiertää outo viesti.

Komisario Adamsberg huolestuu ja pyytää ylikonstaapeli Danglardia tutkimaan ympyröitä. Eikä Adamsbergin vaisto petä. Kohta ympyrästä löytyy kuollut kissa, sitten murhattu ihminen, pian toinen ja kolmas. Pariisilaisten hymy hyytyy. Kaduilla liikkuu murhaaja, josta hullukaan ei ota selvää.

Sinisten ympyröiden mies on Fred Vargasin ensimmäinen Adamsberg-dekkari. Rikoskomisario Adamsberg tutustuu Pariisin latinalaiskortteleihin kulkemalla työmatkansa jalkaisin, ottaa mittaa ylikonstaapeli Danglardista, joka ei ymmärrä uuden esimiehensä sumeaa logikkaa, ja tutustuu suuren rakkautensa äitiin. Tarjolla on taas runsain mitoin meheviä henkilökuvia, rosoista lämpöä ja huumoria sekä välähdyksiä maailmasta, jossa mikään ei ole muodikkaaksi stailattua.


”Kiehtovasti ja yllätyksellisesti kirjoitettu dekkari on herkkupala.” – Ilta-Sanomat
”Vargasin ensimmäinen Adamsberg-dekkari on lajityyppinsä ehdotonta parhaimmistoa: herkullisia tarinoita pursuava, yllättävä, hyvin kirjoitettu teos, jota ei pysty laskemaan käsistään.” – Cosmopolitan
”Teos on uskomaton keitos: hauska, omituinen ja yllättävä.” – Me Naiset
"Harvasta dekkarista jää julmuuksista huolimatta yhtä hyvä mieli.” - Turun SanomatFred Vargas

Kirjailija

Fred Vargas

Ranskan arvostetuin dekkarikirjailija Fred Vargas (s. 1957) on koulutukseltaan kulkutauteihin ja keskiajan luihin erikoistunut arkeologi. Juuri arkeologia tutustutti kirjailijan vanhoihin legendoihin ja innoitti häntä kirjoittamaan dekkareita. Vargas onkin sitä mieltä, että taide syntyi alun perin siksi, että ihmiset saisivat nukuttua öisin. Tarinoissa paha saa palkkansa ja pelot pysyvät kurissa!

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 301
  • Koko 110 x 178 mm
  • Alkuteos L'Homme aux cercles bleus
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512404803
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2016

TUTUSTU MYÖS