Poldark – Kapinallinen

Poldark – Kapinallinen

Poldark – Kapinallinen

Unohtumaton Poldark-sarja on historiallista romantiikkaa parhaimmillaan. Täsmäkirja jokaiselle Bridgerton- ja Outlander-fanille!
Kapinallinen on Cornwallin tuulenpieksemiin maisemiin sijoittuvan, unohtumattoman historiallisen sarjan ensimmäinen osa, joka esittelee lukijoille ristiriitojen repimän Ross Poldarkin, suuren romanttisen sankarin.

Cornwall, 1783–87. Ross Poldark palaa haavoittuneena Yhdysvaltain vapaussodasta kotiinsa pieneen englantilaiseen kaivos- ja kalastajakylään. Perillä Ross saa kuulla isänsä kuolleen, kotitilansa ränsistyneen ja rakastamansa naisen kihlautuneen hänen serkkunsa kanssa.
Vaikka Ross tajuaa olevansa ulkopuolinen kovaa vauhtia muuttuvassa maailmassa, hän ei anna periksi. Hänen epätoivoisia kaivosmiehiä ja talonpoikia kohtaan tuntemansa sympatia kantaa yli luokkarajojen ja vaikeiden aikojen. Suurin käännekohta miehen elämässä on kuitenkin se, kun hän pelastaa katukahakan keskeltä nuoren nälkiintyneen tytön ja ottaa hänet kotiinsa palkolliseksi. Ross Poldark ei vielä tiedä muuttaneensa koko elämänsä.

Poldark-sarja tunnetaan myös BBC:n valtavan suosion saaneesta tv-sarjasta.
Winston Graham

Kirjailija

Winston Graham

Winston Graham (1908–2003) oli 1900-luvun menestyksekkäimpiä ja tuotteliaimpia englantilaisia kirjailijoita. Graham tunnetaan ennen muuta Cornwalliin sijoittuvasta historiallisesta Poldark-sarjastaan, joka on sovitettu jo kahdesti tv-sarjaksi: ensin 1970-luvulla ja nyt vuodesta 2015 lähtien (BBC).

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Ross Poldark
  • Suomentaja Anuirmeli Sallamo-Lavi, Irmeli Sallamo
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512405053
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2016

TUTUSTU MYÖS