Kukkiva kivi

Kukkiva kivi

Kukkiva kivi

Tommy Tabermannin 70-vuotisjuhlakirja

”On vaikea selailla elämäänsä läpi. Runot tuovat mieleeni loputtomasti muistumia, hetkiä, kohtaamisia, tienhaaroja, oikeita ja vääriä valintoja, hurmaa, hulluutta, pelkoa. Eikä yhteenkään niistä pitäisi katsoa katumuksella tai haikeudella.” – Tommy Tabermann

Tommy Tabermann täyttäisi seitsemänkymmentä vuotta 3.12.2017. Rakastetun runoilijan juhlavuoden kunniaksi julkaistaan uusi painos ainutlaatuisesta kokoelmasta, johon Tabermann itse valitsi varhaistuotantonsa parhaat runot. Tästä kirjasta löytyvät monet niistä säkeistä, joita luetaan ja siteerataan yhä udelleen, mutta niiden rinnalla näkyy myös suurelle yleisölle tuntemattomampi Tommy Tabermann, intohimoinen ja vallankumouksellinen nuori taiteilija.

Kirjoittaessaan kokoelman saatesanoja vuonna 1978 Tommy Tabermann katsoi omia tekstejään rakkaudella mutta ristiriitaisin tuntein, aavistamatta millaiseen klassikon asemaan monet niistä vielä nousisivat. Upea kuvitus ja Tabermannin oma esipuhe johdattavat runojen tunnelmaan.
Tommy Tabermann

Kirjailija

Tommy Tabermann

Tommy Tabermann (1947-2010) syntyi Tammisaaressa, kasvoi Karjaalla rautatieläisen poikana, opiskeli Tampereen yliopistossa, toimi lehti- ja radiotyössä. Hän oli freelance-toimittaja, kirjailija, runoilija.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 312
  • Koko 137 x 210 mm
  • Kirjastoluokka 82.2
  • ISBN 9789512406227
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2017

TUTUSTU MYÖS