Luxus

Luxus : substantiivi; latinankielen etymologia sanoissa lugeo (vääntää, kieroutua, mennä sijoiltaan), luctor (painia) mutta myös luceo (hohtaa). Lat. merkitys 1. loisto, mahtavuus, upeus, äärimmäinen vauraus. 2. Irstaus, hillittömyys, velttous

Vanhan Kuningaskunnan Ranska on kurjuuden, ylellisyyden, kunnianhimon, nälän ja valheiden noidankattila. Kun vallankumous syttyy, jokaisen on löydettävä oma keinonsa selviytyä – luovuttava arvoistaan, hyveestään, kodistaan tai omaisuudestaan puolustaakseen oikeuttaan elää.

Purppuragiljotiini-sarjan avaava Luxus tuo raikkaan näkökulman alati ajankohtaisiin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoihin. Milja Kauniston mielikuvitus on pitelemätöntä ja kieli poikkeuksellisen verevää, runsasta ja rietasta. Se elää voimallisesti mukana ajan ja henkilöhahmojen taidokkaassa kuvauksessa.


Yksi on syntynyt hulluudessa ja valheessa.
Toinen on kasvanut himossa ja silkissä.
Kolmas on elänyt demoniensa kanssa vankilassa.

Jokaista vetää puoleensa Maison de Luxe.

Milja Kaunisto

Kirjailija

Milja Kaunisto

Milja Kaunisto (s. 1976) on Etelä-Ranskassa asuva kirjailija ja musiikintekijä. Historiallisia romaaneja kirjoittaessaan Kaunisto tutkii vallan mekanismeja ja niiden vaikutusta ihmiseen ja pohtii, kuinka historia toistaa itseään oppimatta virheistään.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 550
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512406388
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2016

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoaTUTUSTU MYÖS