Kuka murhasi Roland Barthesin?

Kuka murhasi Roland Barthesin?

Kuka murhasi Roland Barthesin?

Mitä jos osaisit puhua ihmisten päät pyörryksiin niin, että kaikki valta olisi sinun? Ajatus kiehtoo Ranskan presidenttiydestä kamppailevaa François Mitterrandia niin, että hän kutsuu kuuluisan kielitieteilijän Roland Barthesin liikelounaalle. Barthesilla on mukanaan vielä julkaisematon käsikirjoitus kielen seitsemännestä funktiosta, joka on niin mahtava, että sen hallitsija kykenee taivuttelemaan kenet tahansa tekemään mitä tahansa. Tapaaminen päättyy traagisesti, sillä Barthes jää pakettiauton alle ja kuolee. Tämä osuus tarinasta on totta. Mutta kuka murhasi Roland Barthesin? Ja mihin maailmaa mullistava käsikirjoitus katosi?

Laurent Binet tempaa lukijan mukaan hulvattomaan murhamysteeriin, jossa seikkailevat Ranskan tunnetuimmat älyköt ja poliisietsivä, joka palauttaa filosofit maan pinnalle. Kaikuja Ruusun nimestä? Kyllä. Tapaus ilmestyessään? Oui. Kielellistä kieputusta, älyn säihkettä ja syksyn makeimmat naurut? Absolument!

Laurent Binet

Kirjailija

Laurent Binet

Pariisilainen kirjallisuuden opettaja Laurent Binet (s. 1972) sai vuoden parhaalle esikoisromaanille myönnettävän Goncourt-palkinnon HHhH:lla vuonna 2010. Hänen toinen romaaninsa Kuka murhasi Roland Barthesin? sai osan ranskalaisesta älymystöstä raivoihinsa ja toiset hurmoksiin. Lukijat riemastuivat, ja romaanille myönnettiin palkinnot Prix Interallié ja Prix du roman Fnac. Binet laulaa ja kirjoittaa lauluja Stalingrad-nimisessä yhtyeessä.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 500
  • Alkuteos La septieme fonction du langage
  • Suomentaja Lotta Toivanen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512406852
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2017

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS