Aarresaaret-opas

Aarresaaret-opas

Aarresaaret-opas

Helsingin edustan linnoitusjärjestelmän osana Vallisaari, Kuninkaansaari, Lonna ja Isosaari ovat nähneet maailmanhistoriaa niin Krimin sodassa, Venäjän vallankumouksessa kuin toisessa maailmansodassakin. Ne ovata olleet kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttössä vasta vuodesta 2016, viimeisimpänä Isosaari vuoden 2017 kesäkuusta.

Armeijasaarina Aarresaarten luonto on saanut kehittyä rauhassa kansainvälisen ihmisasutuksen rinnalla. Niiden lajistoon kuuluu ainutlaatuista kasvillisuutta, jota on kulkeutunut ihmisten mukana yllättävän kaukaa. Eläimistö on saanut elää rauhassa, mikä tekee matkasta saarille erityisen luontokokemuksen.

Aarresaaret-opas on kokeneen saarioppaan ja palkitun luontokirjailija Jarmo Niemisen kiehtova ja käytännöllinen teos, joka Aarresaarille matkaavan kannattaa lukea ennakkoon tai ottaa mukaan retkelleen. Opas sisältää historiaa, luontoa ja ohjeita kulkemiseen näissä sotahistoriaa huokuvissa herkissä maisemissa.
Jarmo Nieminen

Kirjailija

Jarmo Nieminen

Jarmo Niemisen (s.1959) kirja Aarresaaret voitti WWF:n vuoden luontokirja -palkinnon vuonna 2014. Niemisen kokoama Aarresaaretnäyttely ihastutti 150 000 kävijää kaupungintalon Virka-galleriassa kesällä 2013, ja hän pitää yllä myös suosittuja Aarresaaret www- ja Facebook-sivuja.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 168
  • Koko 126 x 217 mm
  • Kirjastoluokka 42.33
  • ISBN 9789512407477
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2017

TUTUSTU MYÖS