Rintaman poliisi

Rintaman poliisi

Rintaman poliisi

”Rintaman poliisi nousee täysin poikkeukselliseksi sotadokumentiksi.” – Helsingin Sanomat

Rintaman poliisi tuo vaietun näkökulman sotahistoriaan. Taavetti Heikkinen piti jatkosodan aikana päiväkirjaa, jossa hän kuvasi sotatyötään rintamajoukkojen sisäisen turvallisuuden parissa kaunistelematta ja rehellisesti. Päiväkirjassa on ensi käden tietoa hyökkäysvaiheen joukkokieltäytymisistä sekä loikkarien, desanttien, maanpettureiden ja vakoojien kohtelusta ja teloituksista.

Taavetti Heikkinen oli ylikonstaapeli ja valvontaupseeri, tarvittaessa kovaotteinen mies. Hänen päiväkirjansa tuo näkyviin karun todellisuuden, josta ei sodan jälkeen tohdittu puhua ääneen. Samalla teos piirtää yhden vahvan henkilökuvan sotahistoriaan.

Teoksen on toimittanut palkittu tietokirjailija, everstiluutnantti evp. Jarmo Nieminen. Teoksen täydennettyyn painokseen on lisätty autenttista kuvamateriaalia, joka liittyy suoraan päiväkirjassa kuvattuihin tapahtumiin.

”Sotakirjallisuutemme on saanut ainutlaatuisen dokumentaarisen lisän.” – Länsi-Savo

”Historiallisena dokumenttina teos on vertaansa vailla oleva kuvaus kuristavan ahdistavasta sodan arjesta.” – Kaleva

Kirjailijat

Jarmo Nieminen

Tietokirjailija ja valokuvaaja Jarmo Nieminen (s. 1959) on kirjoittanut useita sotahistoriallisia teoksia, kuten Keisarin perintö - kertomuksia Helsingin sotailassaarten historiasta (2016).

Taavetti Heikkinen

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 400
  • Koko 145 x 215 mm
  • Kirjastoluokka 99.139
  • ISBN 9789512407545
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2017

TUTUSTU MYÖS