Miten valo putoaa

Miten valo putoaa

Miten valo putoaa

Lala on Lontoossa asuva siivooja, joka vaalii kaikessa kauneutta. Rahapulan vuoksi hän kiinnittää kaupan ilmoitustaululle lapun, joka muuttaa kaiken. Aaro on eläköitynyt fyysikko, jolle on jäänyt pakkomielle selvittämättömästä tutkimuskysymyksestä. Aaro löytää Lalan ilmoituksen ja päättää hetken mielijohteesta vastata tälle. Kirjeiden myötä paljastuu, miten toinen pakeni maasta ja miten toinen jäi kiinni menetettyyn kotiin.

Samalla kun romaani kertoo kahden erilaisen etsijän tarinan, valottaa se rakkauden, muistojen ja väliaikaisuuden problematiikkaa herkästi ja rohkeasti.

Katriina Ranne kirjoittaa pakahduttavan kaunista ja tarkkasanaista proosaa. Hän viljelee aforistisen oivaltavia kielikuvia, ja tekstissä sykkii samanaikaisesti syvää intohimoa. Miten valo putoaa näyttää taiten sen, miten valo ja varjo yhdistyvät elämässä aina.
Katriina Ranne

Kirjailija

Katriina Ranne

Katriina Ranne syntyi vuonna 1981 Noormarkussa viiden tyttären perheeseen, jossa oppi nopeasti puhumaan ja uskomaan tarinoihin. Hänellä on kirja kesken yöpöydällä, toinen työpöydällä, kolmas kylpyhuoneessa ja neljäs laukussa. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Lontoossa, opettanut swahilia ja suomentanut afrikkalaisen runouden antologian. Ranne kirjoittaa aina käsin, ja esikoisromaanin Minä, sisareni (2010) ensimmäiset merkinnät hän teki JFK:n lentokentällä sanomalehden marginaaliin. Runoteos Ohikulkijan tuoksu ilmestyi 2014. Romaani Miten valo putoaa (2017) rinnastaa rakkauden ja fysiikan lait.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 150
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512408276
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2017

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS