Lobbarit

Lobbarit

Lobbarit

Uusimmat kansainväliset kriteerit haastavat käsityksen että Suomessa ei olisi korruptiota. Niiden mukaan se on meillä rakenteellisesta. Työmarkkina- ja finanssipolitiikka ovat olleet Suomen talouden peruspilareita ja rahaliittoratkaisujen päälobbareita Eteläranta ja Hakaniemi. Korporatismi on Suomen talouden tärkeimpiä ohjausvälineitä.

Lobbarit analysoi rakennetta, jossa tulopolitiikan edunvalvojat ovat erivapauksista nauttiva sisäpiiri. Ne käyttävät asymmetristä tietoa vallan välineenä. Lobbarit peräänkuuluttaa Suomeen lobbauksen eettisiä menettelytapasääntöjä, joita jo luodaan useissa Euroopan maissa.

Anders Blom tutkii kiehtovasti sisäpiirivaikuttamista autonomian ajalta sotien kautta 2000-luvun ratkaisuihin. Hän päästää lukijan aitiopaikalle neuvottelutilanteisiin, joissa on tehty lähiajan historiaa. Oma todistusarvonsa on ennennäkemättömällä kuvamateriaalilla lähihistorian merkittävistä neuvotteluista.

Kirjailija

Anders Blom

Anders Blom (s. 1950) on entinen toimittaja ja pitkän linjan ammattilobbari. Hän on vaikuttajaviestintäyritys Eurofacts Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Vuosina 1997–2010 hän oli Perheyritysten liiton toimitusjohtaja. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2018 aiheesta Taloudelliset eturyhmät politiikan sisäpiirissä. Aiemmin hän on julkaissut mm. teoksen Suomalainen omistajuus (2007) yhdessä Merja Rehnin kanssa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 450
  • Kirjastoluokka 92
  • ISBN 9789512408696
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2018

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS