Asevelipuolet

Asevelipuolet

Asevelipuolet

Suomalaisilla on ollut syvä suhde Saksaan kautta vuosisatojen lähtien 1200-luvun hansaliitosta ja hakkapeliitoista, jotka tuhosivat Saksaa kolmekymmenvuotisessa sodassa 1600-luvulla. Yrittäessämme nyt ymmärtää saksalaisia mietimme aina, kuinka saksalaiset suhtautuvat toiseen maailmansotaan. Siinä missä saksalainen häpeää natsimenneisyyttään, suomalaiselle sota oli sankarillinen torjuntavoitto ja sotilasliitto natsien kanssa vain nolo pikku sivujuonne. Tällä hetkellä Saksa on – niin kuin monesti ennenkin – monella tapaa esikuva.
Kaksoiskansalainen, toimittaja-kirjailija Roman Schatz tarkastelee, kuinka entiset aseveljet näkevät menneisyytensä nyt. Hän katsoo niin koti-Suomeaan kuin synnyinmaataan säälimättömän tarkasti, vakavasti mutta onneksi myös pilke silmäkulmassa.
Roman Schatz

Kirjailija

Roman Schatz

Roman Schatz (s. 1960) on Überlingeninssä Etelä-Saksassa syntynyt suomalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja toimittaja. Hän on julkaissut viisitoista teosta romaaneista tietokirjoihin, oppikirjoihiin ja sarjakuva-albumeihin. Hän on toiminut myös tv-toimittajana ja -juontajana sekä näytellyt elokuvissa ja osallistunut Tanssi tähtien kanssa -ohjelmaan kilpailijana. Vuodesta 2013 asti hän on vetänyt omaa Maamme kirja -nimistä radio-ohjelmaansa Yle Radio 1:ssä.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 240
  • Kirjastoluokka 92
  • ISBN 9789512408702
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2017

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS