Status

Ranskan vallankumous on pudottanut aatelisnaisen kullatusta palatsista katuojaan ja tarjonnut pyövelinkisällille avaimet valtaan.

Marianne on kreivitär ja bordellin madame, tasavallan symboli ja vallankumouksen vihollinen. Isidore on pyöveli, vahtimies ja Robespierren suojatti. Yhdessä he ovat oppineet kuoleman aikakauden kauneimman lauseen: “minä elän”. Vasta mestauslavalla Marianne ymmärtää lauseen merkityksen.
Kun mielipuolinen vallankumous kääntyy päälaelleen, on Isidorella mahdollisuus päästä asemaan, josta hän on voinut vain uneksia. Mutta hänenkin on pian valittava tiensä menneen ja tulevan risteyksessä. Karttanaan hänellä on yksi ainoa sana: Marianne.
Purppuragiljotiini-trilogian huima päätösosa Status vie lukijan pelon raatelemaan Pariisiin, missä verivanat osoittavat suunnan vallan huipulle. Kaunisto hallitsee paitsi kerronnan vetovoiman, hän osaa kuvata taitavasti myös kaikkein jännittävimmät juonenkäänteet historiallisia tosiasioita kunnioittaen.
Milja Kaunisto

Kirjailija

Milja Kaunisto

Milja Kaunisto (s. 1976) on Etelä-Ranskassa asuva kirjailija ja musiikintekijä. Historiallisia romaaneja kirjoittaessaan Kaunisto tutkii vallan mekanismeja ja niiden vaikutusta ihmiseen ja pohtii, kuinka historia toistaa itseään oppimatta virheistään.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä n. 600
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512410279
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2018

TUTUSTU MYÖS