Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja

Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja

Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja

Anna Gavalda valloitti lukijat ympäri maailmaa jo esikoisnovellikokoelmallaan Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Hänen tuore novellikokoelmansa Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on jälleen todistus siitä, miten taitavasti ja herkästi Gavalda osaa luodata ihmismielen haurautta ja yksinäisyyden syövereitä, aina hivenen anarkistisella ja ilahduttavan empaattisella otteella.

On ahdingossaan alkoholiin turvautuva yksinhuoltajaäiti, joka rimpuilee suhteessaan naimisissa olevaan mieheen. On kyyninen vakuutustarkastaja, joka joutuu selvittelemään kuusivuotiaiden konfliktia. On lähiötytön ja aristokraattipojan runollinen yhden yön kohtaaminen ja kahden keski-ikäisen miehen sukellus naamiot karistavaan ystävyyteen. Gavaldan säröiset henkilöhahmot yrittävät nähdä itsensä kirkkaasti, uskoutua, murtaa panssarinsa. Tarinoista huokuu suru ja suuret menetykset, mutta Gavalda on aina pienen ihmisen puolella, täynnä toivoa ja hellyyttä.
Anna Gavalda

Kirjailija

Anna Gavalda

Ranskalainen Anna Gavalda (s. 1970) on Ranskan suosituimpia kirjailijoita. Gavalda valloitti lukijat ympäri maailmaa jo esikoisnovellikokoelmallaan Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle, ja niistä on tehty elokuvasovituksia. Uusin novellikokoelma Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on jälleen todistus siitä, miten taitavasti ja herkästi Gavalda osaa luodata ihmismielen haurautta.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 280
  • Alkuteos Fendre l'armure
  • Suomentaja Lotta Toivanen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512410361
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2018

TUTUSTU MYÖS