Jumalainen kipuna

Jumalainen kipuna

Jumalainen kipuna

"Yksi parhaista suomalaisista laulajaelämäkerroista."
- Satakunnan Kansa

Hanna Granfelt (1884–1952) on kaikkien aikojen menestyneimpiä suomalaislaulajia. Merikannon, Sibeliuksen ja Eino Leinon työtoverista tuli suosikkinäyttelijä, jonka elämäkerta on koko vuosisadan alkupuoliskon historiaa kiehtovasti kuvaava suomalainen, eurooppalainen tragedia.
Granfelt aloitti näyttelijänä 1900-luvun vaihteen Helsingissä, jonka kulttuurielämä eli kiihkeää syntyvaihettaan. Kansallisteatteri oli lahjakkaan nuoren näyttelijän estradi. Hänestä tuli koko Helsingin palvoma tähti, jonka ihailijoita – ja vähän enemmänkin – oli mm. C. G. E. Mannerheim.

Granfelt opiskeli laulua Pariisissa ja Berliinissä, jonne hän jäi jumiin ensimmäisen maailmansodan syttyessä – vihollismaalaisena. Sittemmin hän teki huikean uran Euroopan oopperaestradeilla yhtenä Richard Straussin lempisolisteista, ja palattuaan kotiin jatkoi sitä Kansallisoopperan suosikkina.

Tähden elämässä riitti vastoinkäymisiä, joihin liittyivät niin epäonniset miessuhteet, terveys- ja rahahuolet kuin alkoholi sekä vallankumous, kaksi maailmansotaa ja evakkous.
Salla Leponiemi

Kirjailija

Salla Leponiemi

Salla Leponiemi on koulutukseltaan taidehistorioitsija ja laulaja. Hän laulaa kiinnitettynä Kansallisoopperaan. Hänen suuri rakkautensa on Firenze, jonka hän on löytänyt varhaisrenessanssin taiteen viekoittelemana. Hänellä on nelivuotias kääpiömäyräkoira, rento reissukoira Figaro.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 432
  • Koko 151 x 226 mm
  • Kirjastoluokka 78.991
  • ISBN 9789512410644
  • Gummerus kustannus, huhtikuu 2018

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS