Veden vihat & Lumen armo

Veden vihat & Lumen armo

Veden vihat & Lumen armo

Kaksi historiallista romaania yksissä kansissa

1100-luvulle sijoittuva rakastettu Vihat-sarja päättyy. Piispan käskynhaltija on hyökännyt Kerten kimppuun, ja Kertte on tarttunut veitseen. Kertte pakenee kauppias Osmin laivaan päästäkseen takaisin Turukylään. Oikukkaat tuulet ja saaristorosvot koettelevat matkalaisia niin, että seuraava talvi joudutaan kuitenkin viettämään Koluvanissa, nykyisessä Tallinnassa. Merten takaa alkaa kuulua uhkauksia: piispan miehet eivät ole antaneet anteeksi.

Ovatko veden jumalat vielä lepytettävissä? Entä onko kotiin Larrin luo enää paluuta? Kertte lähti kotoaan, kun oli pakko – tai niin hän itselleen selitti, vaikka kuuma veri se häntä vei vieraan miehen mukaan. Perässä ovat seuranneet vaaralliset huhut siitä, kuinka oma mies Larri sotki kätensä piispan vereen. Nyt Kerten on otettava selvää, voiko entiseen enää palata, jos on kokenut niin paljon – ja odottaako entinenkään sellaisena kuin toivoisi. Onko olemassa paikkaa, jossa vihat unohtuvat?

Kirja sisältää yksissä kansissa kaksi viimeitsä osaa Paula Havasteen 1100-luvulle sijoittuvasta sarjasta. Se on avannut suomalaiselle historialliselle romaanille uuden aikakauden. Havasteen taidokkaassa tekstissä vanha legenda kasvaa itsenäiseksi taideteokseksi ja unohtumattomaksi tarinaksi.

”Paula Havasteen kyky kuvata elävästi menneisyyden arkea on kuin taikaa.”
– Savon Sanomat

Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä. Nykyään hän asuu Nurmijärvellä. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään hän toimii tiedekeskus Heurekassa tekoälyn ja robotiikan teemoihin liittyvänä tuottajana.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 847
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512411542
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2018

TUTUSTU MYÖS