Vakoojat

Vakoojat

Vakoojat

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokas 2017.

Yleisesikunnan luutnantin Vilho Pentikäisen pako Neuvosto-Venäjälle 1933 oli alkulaukaus bolsevikkien maailmanlaajuisen vakoiluverkoston romahdukselle. Pentikäinen katosi punaisen hämärän valtakuntaan, mutta palasiko hän, niin kuin on väitetty, Suomeen valvontakomission jäsenenä?

Mestarivakoilija Pentikäisen jäljiltä paljastui huippuunsa viritetty kansainvälinen vakoilurinki. Etsivän keskuspoliisin tutkimukset johtivat Pariisiin, Lontooseen ja New Yorkiin. Verkkoon jäi niin häikäilemättömiä miesagentteja kuin lumoavia vakoojattaria.

Vakoojat on pitkän linjan journalistin tutkimusmatka sotia edeltävän ajan historiaan. Lapuan liike, Mäntsälän kapina, kieltolain päättyminen, talouslama ja sotavarustelu luovat taustan jännittävälle dokumenttiromaanille. Kirja on myös hieno kuvaus 30-luvun Helsingistä.

"Backmanin kirja on se virkistävä hetki - kuin kupillinen vahvaa kahvia tai tilkka hyvää konjakkia." - Unto Hämäläinen, Suomen Kuvalehti
Martti Backman

Kirjailija

Martti Backman

Toimittaja Martti Backman (s. 1948) on Iltalehden ja Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja. Hän oli myös tutkivana toimittajana Yleisradion MOT-ohjelmassa 15 vuoden ajan. Backmanin Vakoojat oli Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas vuonna 2017.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 304
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 92.72
  • ISBN 9789512411757
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2018

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS