Tämän kaiken minä annan sinulle

Tämän kaiken minä annan sinulle

Tämän kaiken minä annan sinulle

Ribeira Sacran viinialueiden jyrkillä rinteillä Pohjois-Espanjassa tapahtuu selittämätön kuolonkolari. Onnettomuudessa menehtyneen Álvaron kirjailijapuoliso Manuel Ortega matkustaa Galiciaan tunnistamaan ruumiin.

Hautajaisissa selviää, että Álvaro oli upporikas markiisi. Miksi hän on salannut Manuelilta aatelistaustansa? Miksi kylän poliisi epäilee, että Álvaron kuolema ei ollutkaan onnettomuus? 

Manuel ajautuu mukaan maalaispoliisin tutkimuksiin, joiden aikana selviää, ettei mikään markiisi Álvaro Muñiz de Dávilan elämässä ollut niin kuin hyväuskoinen kirjailija oli aina kuvitellut – ja että tämän kummallinen aatelisperhe on valmis menemään hyvin pitkälle suojellakseen synkkiä salaisuuksiaan.

Dolores Redondon Premio Planeta -voittajaromaani on runsas ja kiehtova kirjallinen mysteeri, jolle tunnelmallinen Galicia viinitiloineen, vanhoine kartanoineen ja luostareineen luo poikkeukselliset puitteet.
Dolores Redondo

Kirjailija

Dolores Redondo

Dolores Redondo (s. 1969) on uuden espanjalaisen rikoskirjallisuuden kansainvälisiä kärkinimiä. Hän on ollut ehdolla CWA International Dagger Awardin saajaksi, ja Suomen dekkariseura myönsi hänelle kunniakirjan. Redondon noir-henkisiä jännitysromaaneja luetaan 36 kielellä ympäri maailmaa, ja niitä on myyty yksin Espanjassa yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Baskimaan murhat -sarjan jälkeen ilmestynyt Tämän kaiken minä annan sinulle sai Premio Planetan, suurimman yksittäiselle kirjalle annettavan kirjallisuuspalkinnon. Hänen tuorein romaaninsa Sydämen pohjoispuoli sijoittuu huippusuositun Baskimaan murhat -trilogian tapahtumia edeltävään aikaan ja on sarjan itsenäinen esiosa. Oikeustiedettä opiskellut Redondo asuu Ribera de Navarrassa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 640
  • Alkuteos Todo esto te daré
  • Suomentaja Sari Selander
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512412259
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2018

TUTUSTU MYÖS