Sisällissodan taistelut

Sisällissodan taistelut

Sisällissodan taistelut

Suomen sisällissodan taisteluiden määrää on mahdoton laskea yksiselitteisesti. Vaikka taisteluista muistetaan usein suurimmat - Lempäälä, Tampere, Viipuri, Helsinki - niitä käytiin ympäri maata, ja vaikka niissä saattoi kuolla vähemmän ihmisiä, eivät ne olleet vähemmän verisiä. Juuri tämä tekee sisällissodasta niin raa'an: sodan kauhut kattoivat koko maan.

Sisällissodan taisteluissa tutkija Tuomas Hoppu kertoo valitsemiensa, merkittävimpien taistelujen tarinat. Kirjan toimittaja Jarmo Nieminen kertoo sodasta valitsemiensa henkilötarinoiden kautta.

Tauno Tukkinen on tutkinut sisällissodan uhrien kohtaloita tarkemmin kuin kukaan muu, ja tämä kirja sisältää tiedot kaikista taisteluissa kaatuneista ja kadonneista sekä niiden yhteydessä teloitetuista. Nimiä on noin 3000 ja ne julkaistaan ensi kertaa tällä tarkkuudella.

Kirjailijat

Tuomas Hoppu

FT Tuomas Hoppu (s. 1967) on väitellyt suomalaisista vapaaehtoisista Venäjän armeijassa 1914–1918. Hän on kirjoittanut mm. teokset Vallatkaa Helsinki (2013), Sisällissodan naiskaartit (2016) ja tutkimuksen Tampereen naiskaartit – Myytit ja todellisuus (2008), sekä ollut toimittamassa teosta Sisällissodan pikkujättiläinen (2009).

Jarmo Nieminen

Tietokirjailija ja valokuvaaja Jarmo Nieminen (s. 1959) on kirjoittanut useita sotahistoriallisisa teoksia, kuten Keisarin perintö - kertomuksia Helsingin sotailassaarten historiasta (2016). Hänen sotahistoriaa huokuva luontokirjansa Aarresaaret valittiin WWF:n 2014.

Tauno Tukkinen

FK Tauno Tukkinen (s. 1938) on eläkkeellä oleva lukion matematiikan ja fysiikan lehtori, joka on tutkinut laajasti sisällissodassa ja sen jälkeen kuolleiden kohtaloita.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 240
  • Kirjastoluokka 92.71
  • ISBN 9789512412433
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2018

TUTUSTU MYÖS