Ässät jyllää!

Ässät jyllää!

Ässät jyllää!

Helsingistä lähti sotaan enemmän miehiä kuin mistään muusta Suomen kaupungista.

Talvisodassa kunnostautunut, pääosin helsinkiläisistä koostunut JR 11 oli saanut lisänimen Ässärykmentti. Kun jatkosota alkoi, jatkui myös Ässien sotatie, nyt jalkaväkirykmentti 26:na.

Ässärykmentti tunnettiin joukkona, jota kuljetettiin ympäri rintamia vaikeisiin tilanteisiin. Se osallistui Petroskoin valtaukseen ja siirrettiin sieltä Karhumäen taisteluihin. Sen jälkeen se kieltäytyi jatkamasta raskaissa taisteluissa. Kirja kertoo sen tarinan jatkosodan alusta kieltäytymistä seuranneisiin tapahtumiin.

Stadin kundi Nordberg kertoo paitsi sodan johdosta ja miesten rintamakokemuksista, myös 30- ja 40-lukujen Helsingistä, jossa suojeluskuntalaisia oli suhteellisen vähän ja työväestöä paljon.

Teoksen nimi Ässät jyllää! on rykmentin taisteluhuuto. Tämä kirja on ensimmäinen kattava kuvaus Ässärykmentin jatkosodasta.

Kirjailijat

Jarmo Nieminen

Tietokirjailija ja valokuvaaja Jarmo Nieminen (s. 1959) on kirjoittanut useita sotahistoriallisia teoksia, kuten Keisarin perintö - kertomuksia Helsingin sotailassaarten historiasta (2016).

Erkki Nordberg

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 350
  • Kirjastoluokka 92.73
  • ISBN 9789512412464
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2019

TUTUSTU MYÖS