Luumun polte

Luumupuita kasvattava serbialaismies Srdjan on yhtä apaattinen kuin Sarajevo sodan jälkeen. Eräs ravintolalounas kuitenkin muuttaa hänen arkensa, kun Srdjan kohtaa bosnialaisen elämänmakuisen Zoranan. Sodan jännitteet purkautuvat serbin ja bosniakin yhdessäelossa ja Zorana alkaa maalata mitäänsanomattomalta tuntuneesta Srdjanista muotokuvaa.

Belgradissa elämä muuttuu luumuviinan ja päiväkirjamerkintöjen lomassa hapuilevaksi ja epävarmaksi. Koska rakkaustarinaa ei voi kertoa ilman kolmatta osapuolta, kaiken keskelle astelee maanmainio elostelija Tintoretto.

Luumun polte on erotiikalla ladattu romaani epäsuhtaisesta parista, jonka lyyristä tarinaa kertoo mystinen mustarastas. Maagisen realismin sävyttämässä romaanissa liikutaan Knez Selon kylässä serbialaisella vuorella ja Belgradissa. Hytönen maalaa terävän kuvan Balkanista, kansojen lelulaatikosta, ja sotien koettelemasta sielunmaisemasta.
Ville Hytönen

Kirjailija

Ville Hytönen

Ville Hytönen (s. 1982) on Tallinnassa asuva kirjailija. Hän on ollut perustamassa Kustannusosakeyhtiö Savukeidasta, kirjailijaresidenssejä, kirjallisuustapahtumia ja kirjakauppaa. Hänet on palkittu 50 000 euron Sammon tekijät -palkinnolla vuonna 2010 ja yhden euron Nuori Voima -palkinnolla vuonna 2006. Hytönen rakastaa kiertolaiselämää Balkanilla.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 240
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512414086
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2019

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS