Kirjeitä Iijoelle

Kirjeitä Iijoelle

Kirjeitä Iijoelle

Kalle Päätaloa on pidetty yleisesti miesten kirjailijana ja hänen Iijoki-sarjaansa miehisenä metsätyösaagana. Kirjasarja on kuitenkin täynnä uskomattomia naishahmoja ja Päätalolla on aina ollut paljon naislukijoita.
Päätalo-fani Karoliina Timonen kirjoittaa teoksessaan kirjeitä sarjan naishahmoille Taivalkoskelle: Kallen läheisimmille perheenjäsenille ja nuoruuden heiloille, Amerikassa ja Norjassa seikkailleille itsenäisille naisille, jäsenkorjaajille ja kansanparantajille sekä saksalaissotilaiden vuoksi miehensä hylänneille naisille.
Timonen pohtii naisen elämää kadonneessa maaseutu-Suomessa sekä Päätaloa ja tämän suhdetta naisiin. Hän nostaa usein sivuutetut Iijoen naiset reilusti esiin. Mitä annettavaa heillä on nykylukijalle?
Kirjeitä Iijoelle sopii Päätalon tuotannon tunteville – mutta se voi olla myös lukijan ”ensimmäinen päätalo” ja kurkistusikkuna mainettaan monipuolisempaan Iijoki-sarjaan.
Karoliina Timonen

Kirjailija

Karoliina Timonen

Päätalo-tuntija Karoliina Timonen on pääkaupunkiseudulla asuva mutta maalta kotoisin oleva kirjailija ja kääntäjä. Hän luki Iijoki-sarjaa jo alle 20-vuotiaana ja rakastui siinä silmänräpäyksessä. Vielä nykyäänkin Timonen matkustaa vuosittain sarjan maisemiin Taivalkoskelle.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 320
  • Kirjastoluokka 78.99
  • ISBN 9789512414338
  • Gummerus kustannus, elokuu 2019

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS