Katkaiskaa Muurmannin rata

Katkaiskaa Muurmannin rata

Katkaiskaa Muurmannin rata

TK-mies Toivo Narva osallistui tammikuussa 1942 Mai Gubaan tehdylle massiiviselle sissiretkelle, josta tuli yksi koko jatkosodan legendaarisimmista. Yli 1 200 sotilasta hiihti kovassa pakkasessa Itä-Karjalan korpien läpi syvälle vihollisen selustaan, tuhosi menestyksellisesti Mai Guban asemakylän, katkaisi hetkeksi sotatarvikeliikenteen Neuvostoliitolle ratkaisevan tärkeällä Muurmannin junaradalla ja onnistui vetäytymään takaisin omalle puolelle. Kirja perustuu lukuisiin Toivo Narvan ottamiin valokuviin ja taitavasti kirjoittamaan sotaretkikuvaukseen, joka toimitettiin viipymättä marsalkka Mannerheimin luettavaksi. Raine Narva ja Simo Liikanen taustoittavat historialliset tapahtumat.

Kirjailijat

Toivo V. Narva

Toivo Vihtori Narva (1908–1990) toimi yli 40 vuotta sanomalehtimiehenä. Sodassakin hän palveli TK-miehenä pääasiassa Rukajärven suunnalla. Sotilasarvoltaan hän oli luutnantti. Sodan jälkeen, parannuttuaan ensin

Raine Narva

Raine Narva (s.1945) teki työuransa hammaslääkärinä. Eläkkeelle jäätyään hän perehtyi isänsä sodasta tuoman sota-arkun sisältöön. Arkusta löytyneiden valokuvien ja karttojen, kirjeiden ja virallisten dokumenttien pohjalta syntyi multimediaesitys kaukopartioretkestä Muurmannin radalle. Esitelmän tekstin ja kuvien pohjalta on koottu kirja Katkaiskaa Muurmannin rata.

Simo Liikanen

Simo Liikanen (s. 1974) on filosofian maisteri, tietokirjailija ja kääntäjä. Hän on kirjoittanut teoksen Panssarinmurskaajat. Panssarintorjunta talvi- ja jatkosodassa, joka on käännetty myös ruotsiksi. Liikanen on suomentanut lähes 20 sota- ja historia-aiheista tietokirjaa. Hän luennoi ja kirjoittaa aktiivisesti.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 126
  • Koko 151 x 226 mm
  • Kirjastoluokka 92.73
  • ISBN 9789512415175
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2019

TUTUSTU MYÖS