Messukylän veriteko

Messukylän veriteko

Messukylän veriteko

Kokoelma tosielämän rikostarinoita, joiden rinnalla dekkarit kalpenevat.

”Vähän kymmenen jälkeen Margit Niininen saapui ulko-ovelle. Nainen oli pukeutunut eleettömän tyylikkäästi, jopa yksinkertaisesti. Hoikat kasvot ja kapeahko suu saivat hänen silmänsä näyttämään suuremmilta kuin ne olivatkaan. Talvihatun alta pilkottavat hiukset olivat tummat, ja ne kihartuivat latvoista aavistuksen. Nainen oli kaunis. Silloin etsivät astuivat esiin varjosta ja esittäytyivät.”

Tammikuussa 1927 Vartiovuorelta keskeltä Turkua löytyi tunnetun kauppiaan ruumis, jota oli ammuttu päähän. Vaikeassa rikostutkinnassa jäljet johtivat nuoreen yliopisto-opiskelijaan ja arvostetun perheen tyttäreen Margit Niiniseen. Kun totuus traagisesta rakkaudesta paljastui, koko Eurooppa kohisi siitä. Brittilehti Timesin mukaan jopa Ibsenin tragediat kalpenivat Turun tositarinan rinnalla.

Messukylän veriteko on kokoelma 1920- ja 1930-luvun rikostarinoita, joissa jokainen yksityiskohta on tosi. Arvostetun rikostoimittajan teos ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2015 ja saavutti nopeasti kulttimaineen rikostietoklassikkona. Uuteen painokseen on lisätty uutta tietoa sekä kuvaliite, joka antaa kasvot teoksen rikostarinoille.

”Tietokirjan ja dekkarin onnistunut yhdistely tempaa mukaansa.” – Talouselämä
Tuomas Rimpiläinen

Kirjailija

Tuomas Rimpiläinen

Tuomas Rimpiläinen (s. 1980) on Aamulehden rikostoimittaja. Sanomalehtien liitto on palkinnut hänen juttunsa kahtena vuotena peräkkäin vuoden parhaana sanomalehtijuttuna. Hän on tullut tunnetuksi myös raportoidessaan maailman kriisipesäkkeistä Aamulehteen, Turun Sanomiin, Satakunnan Kansaan, Lapin Kansaan, Kalevaan, Pohjalaiseen, Ilkkaan, Pohjolan Sanomiin ja Kainuun Sanomiin.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 399
  • Koko 134 x 213 mm
  • Kirjastoluokka 30.1609
  • ISBN 9789512415274
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2019

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS