Pronssitähti

Saarenmaalainen talonpoika Villem rakastaa luontorunojen kirjoittamista. Kun vaimo Vilja ehdottaa, että mies lisäisi aurinkoa kuvaavan runon nimeen yhden sanan, asiat alkavat tapahtua nopeasti: Villem voittaa runokilpailun, ja hänet kutsutaan Tallinnan kulttuurikeskukseen hakemaan kunniakirjaa ja pronssitähteä. Vilja varustaa miehensä matkaan ja pyytää tältä ainoastaan yhtä asiaa: tuliaisiksi pitäisi löytää porsas. Tehtävä ei vaikuta vaikealta, mutta moni asia voi kuitenkin mennä juhlapäivällisen viinahöyryissä vikaan.

Pronssitähti vie lukijansa neuvostoajan Viroon, vehreälle Saarenmaalle ja Tallinnan votkanhuuruisiin pöytiin. Eestissä eletään vuonna 1949 veitsen terällä, toveri Stalinin silmien alla. Vilja ja Villem löytävät onnen hetkiä ympäriltään silloinkin, kun arki neuvostovallan puristuksessa on karua. Paula Havasteen taitavassa kerronnassa pilkahtelee lämmin huumori.

Viljan ja Villemin tarina jatkuu uutuusromaanissa Vierashuoneet.
Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä, mutta asuu nykyään Nurmijärvellä. Hän on kolmilapsisen perheen äiti. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään Havaste työskentelee tiedekeskus Heurekassa kiertotalouden teemoihin liittyvänä tuottajana.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 220
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512415533
  • Gummerus kustannus, elokuu 2019

TUTUSTU MYÖS