Selfiet

Osasto Q -sarjan seitsemännessä osassa julma rikosaalto pyyhkäisee yli Kööpenhaminan.

Murharyhmäetsivä Carl Mørck oli yksi Kööpenhaminan parhaista poliiseista, kunnes sai osuman luodista ja hänen kollegansa kuoli. Itsesyytösten kanssa painiva Mørck sysättiin syrjään ja nimitettiin uuden Osasto Q:n johtajaksi, tehtävänään selvittää ratkaisemattomia rikoksia.

Osasto Q pitää edelleen majaa Kööpenhaminan poliisitalon kellarissa, mutta muutoin mikään ei ole niin kuin ennen. Ryhmän kantava voima Rose on vajonnut psykoosiin. Paineita luo myös poliisin ylin johto, joka odottaa Osasto Q:n tehostavan toimintaansa.
Äkkiä uutisotsikoihin alkaa nousta julmia rikoksia ympäri kaupunkia. Kongens Have -puistosta löytyy vanha nainen kuoliaaksi pahoinpideltynä. Autoilija ajaa jalankulkijoiden päälle tahallisesti ja näyttää valitsevan uhreikseen erityisesti nuoria naisia. Kaupungin satama-alueella tapahtuu raaka yökerhoryöstö.
Rosen poissaolon aikana vaillinainen ryhmä – johtohahmo Carl Mørck sekä Assad ja Gordon – tekee kaikkensa ratkaistakseen rikokset ja vakuuttaakseen samalla poliisijohdon tarpeellisuudestaan. Onnistuvatko he, vai onko Osasto Q:n suljettava ovensa?

Koukuttavan juonen ja tyylivarman kielen taituri Jussi Adler-Olsen on Euroopan menestyneimpiä dekkaristeja. Selfiet keskittyy Rosen salamyhkäiseen menneisyyteen ja on seitsemäs kirja ratkaisemattomia rikoksia tutkivasta Osasto Q:sta.

”Fantastinen ja erittäin viihdyttävä lukukokemus.” – EKSTRA BLADET
Jussi Adler-Olsen

Kirjailija

Jussi Adler-Olsen

Tanskalainen Jussi Adler-Olsen (s. 1950) on saavuttanut suuren suosion Carl Mørckista ja Osasto Q:sta kertovalla sarjallaan muun muassa kotimaassaan, Saksassa ja Englannissa. Hänen teoksiaan on käännetty noin 40 kielelle.

Kirjan tiedot

  • Lukija Ville Tiihonen
  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Selfies
  • Suomentaja Katriina Huttunen
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512416554
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2019

Kirjailijan tuotantoa
TUTUSTU MYÖS