Vietnamilaisille ruoan laittaminen on rakkauden ele. Omaelämäkerrallisista romaaneistaan Ru ja Vi tuttu kirjailija Kim Thúy on koonnut teoksen Vietnamilaisen keittiön salat sukunsa tarkoin varjelluista salaisuuksista: parhaista resepteistä, joista välittyvät suuret tunteet ja herkulliset maut. Teos kiteyttää kauniisti ruoanlaiton yhteisöllisen olemuksen ja inspiroi toteuttamaan kaunista ja hyvää. Kirjassa on lisäksi ruokailua ja ruokaa käsitteleviä otteita Thúyn romaaneista.
Kim Thúy syntyi Saigonissa vuonna 1968 ja pakeni kymmenenvuotiaana perheensä kanssa Vietnamin kommunistihallintoa muiden venepakolaisten mukana. Nykyään hän asuu Montrealissa miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Ennen kirjailijanuraa hän on työskennellyt asianajajana, tulkkina ja ravintoloitsijana. Monialaisena taiturina tunnettu Thúy on valloittanut lukijat ja kriitikot ympäri maailmaa, ja hänen teoksiaan on myyty yli 850 000 kappaletta ja käännetty 29 kielelle. Thúyn teokset opettavat näkemään kauneutta ja hyvyyttä kaikkialla, pienimmissäkin yksityiskohdissa.