Olisi jotain kerrottavaa

Olisi jotain kerrottavaa

Olisi jotain kerrottavaa

Leet ovat naapurustonsa ainoa kiinalaisamerikkalainen perhe 1970-luvun Ohiossa. Kolmen lapsen joukosta Lydia on vanhempiensa suosikki. Hänen vanhempansa ovat varmoja, että Lydia saavuttaa kaiken, mitä he itse eivät ole voineet tavoitella.

Kun Lydia löytyy hukkuneena, perhe särkyy. On kuin Lydia olisi ollut haurasta perhettä koossapitävä voima. Mikä johti Lydian kuolemaan, ja mitä sinä yönä oikeastaan tapahtui?

Olisi jotain kerrottavaa on romaani siitä, miten ääneen lausumattomat toiveet voivat luoda kuilun ihmisten välille ja miten pienistä asioista kasvaa hiljaisuudessa isoja. Se on riipaiseva kuvaus kahden kulttuurin välillä elämisestä ja vanhempien lapsilleen asettamista odotuksista.
Celeste Ng

Kirjailija

Celeste Ng

Kirjailija Celeste Ng kasvoi Shaker Heightsissa, Ohiossa, ja asuu nykyään Cambridgessa, Massachusettsissa. Ngn läpimurto oli jo hänen esikoisteoksensa Olisi jotain kerrottavaa, joka julkaistaan suomeksi keväällä 2020. Hänen toinen romaaninsa Tulenarkoja asioita (2019) on sekin ollut valtava myynti- ja arvostelumenestys, joka vahvisti Ngn asemaa yhtenä suosituimpana yhdysvaltalaisena nykykirjailijana. Ngn kirjojen käännösoikeudet on myyty 33 maahan.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Everything I Never Told You
  • Suomentaja Sari Karhulahti
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512418152
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2020

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS