Kohonnut riski

Kohonnut riski

Kohonnut riski

Palkittu lääkäriromaani – vitamiinia väsyneille sieluille

Yleislääkäri Elin on muuttanut asumaan vastaanotolleen, jonne potilaat marssivat vaivoineen ja valituksineen. Hän joutuu piilottelemaan yövartijalta, ja ainoa seuralainen on ivallinen muoviluuranko, mutta Elin ei voi mennä kotiinkaan.

Pariskunnan yhteisessä kodissa kihisee Aksel Elinin uskottomuutta kiroten. Tai ehkä mies on hypännyt sänkyyn hiljattain eronneen naapurin kanssa. Sitä Elin ei kuitenkaan voi tietää, sillä puhelimeen vastaaminen tuntuu paljon epämiellyttävämmältä kuin mikään potilaiden tarvitsemista toimenpiteistä.

Norjalainen Nina Lykke hurmasi kriitikot ja lukijat jo edellisellä romaanillaan Ei, ei ja vielä kerran ei. Skalpellinterävä ja mustaa huumoria tihkuva Kohonnut riski kehittelee samoja teemoja. Se kertoo keski-iän kriisistä ja uskottomuudesta, mutta myös keskiluokkaista potilasvirtaa kaihertavista kuvitelluista ja todellisista vaivoista. Myyntihitiksi noussut teos sai Norjan arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon Bragen, ja myös ruotsalaismedia nimesi romaanin yhdeksi vuoden parhaista kirjoista.


”Lääkäreiden pitäisi kirjoittaa resepti Nina Lykken romaaniin.” – Dagens Næringsliv

”Kukaan ei kuvaa valkoisen keskiluokan sietämätöntä keveyttä paremmin kuin Nina Lykke.” – VG

”Röntgenintarkka ja herkkä diagnoosi tästä ajasta.” – Adresseavisen
Nina Lykke

Kirjailija

Nina Lykke

Palkittu norjalaiskirjailija Nina Lykke tunnetaan tarkoista ja mustan humoristisista huomioistaan todellisuudesta jossa elämme. Hän hurmasi kriitikot ja lukijat romaanillaan Ei, ei ja vielä kerran ei, joka oli hänen kotimaassaan myyntimenestys. Lykken toinen suomennettu romaani Kohonnut riski palkittiin Norjan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla Bragella, ja se oli ilmestymisvuonnaan myydyimpiä norjalaiskirjoja.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 287
  • Koko 133 x 203 mm
  • Alkuteos Full spredning
  • Suomentaja Sanna Manninen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512418930
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS