Kadonneiden lasten arkisto

Kadonneiden lasten arkisto

Kadonneiden lasten arkisto

Isä, äiti, tyttö ja poika lähtevät New Yorkista automatkalle halki Amerikan. Taiteilijaperheen suunnatessa kesän paahteessa kohti Arizonaa heidän välisensä siteet alkavat rispaantua. Lauluja, karttoja ja Polaroid-kameraa apunaan käyttäen lapset yrittävät käsittää ja dokumentoida sekä oman perheensä kriisiä että sitä, josta kerrotaan uutisissa: tarinaa tuhansista lapsista, jotka pyrkivät rajan yli Amerikkaan mutta jäävät yksin jumiin vastaanottokeskuksiin tai eksyvät matkalla aavikolle.

Kadonneiden lasten arkisto on kiihkeä, kekseliäs ja virtuoosimaisesti kirjoitettu tarina siitä, mitä on olla inhimillinen epäinhimillisessä maailmassa.

”Kaavat rikkova uusi klassikko.” – New York Times
Valeria Luiselli

Kirjailija

Valeria Luiselli

New Yorkissa asuva Valeria Luiselli on syntynyt Mexico Cityssä ja kasvanut Etelä-Koreassa, Etelä-Afrikassa ja Intiassa. Hän on saanut mainetta sekä kaunokirjailijana että asiaprosaistina. Luisellille on myönnetty Los Angeles Times Book Prize, American Book Award, MacArthur Fellowship ja viimeisimpänä Kadonneiden lasten arkistosta Rathbones Folio Prize. Lukuisille vuoden parhaimpien kirjojen listoille nostettu teos oli ehdolla myös Booker- ja Women’s Prize for Fiction -palkintojen saajaksi. Luiselli sai innoituksen romaaniinsa työskennellessään siirtolaislasten tulkkina.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Lost Children Archive
  • Suomentaja Marianna Kurtto
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512419388
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2020

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS