Tyttöjen kaupunki

Tyttöjen kaupunki

Tyttöjen kaupunki

Vuosi on 1940, ja 19-vuotias Vivian Morris saapuu New Yorkiin. Uhrattuaan opintonsa turhamaisuuden alttarille hän ryhtyy Peg-tätinsä revyyteatterin ompelijaksi. Teatterissa Vivian tutustuu kokonaiseen epäkonventionaalisten hahmojen maailmankaikkeuteen, iloluontoisista showtytöistä maineikkaisiin näyttelijöihin.

Sodan varjo leijuu Manhattanin yllä, mutta Vivian ystävineen nauttii elämän maljasta viimeiseen pisaraan. Hän tekee myös valtavia virheitä ja joutuu maksamaan niistä. Mutta tärkein läksy, jonka hän tulee elämänsä varrella oppimaan, on kuitenkin se, ettei tarvitse olla kiltti tyttö ollakseen hyvä ihminen.

Tyttöjen kaupunki on iloisen dekadentti kertomus koko elämänsä sovinnaisuuksia uhmanneesta naisesta ja 40-luvun New Yorkin teatterimaailman samettiverhojen takaisesta todellisuudesta.

”Ylimaallinen… Tämä kirja on kirjoittajansa lailla kaikkein empaattisin ja anteliain ja viisain ja aistillisin ja rohkein ja ihastuttavin ja säteilevin intohimon sanansaattaja, joka on koskaan luotu.” – Lisa Taddeo, Kolmen naisen kirjoittaja
Elizabeth Gilbert

Kirjailija

Elizabeth Gilbert

Eat Pray Lovella koko maailman tietoisuuteen noussut menestyskirjailija Elizabeth Gilbert on myös innostava puhuja. Hänen luovuudesta pitämänsä huippusuositut Ted-talkit on katsottu miljoonia kertoja. Gilbertin romaanit ja omaelämäkerralliset tietokirjat ovat tuttu näky New York Timesin bestseller-listalla, ja hän on ollut mm. National Book Award- ja PEN/Hemingway Award -finalisti. Hänen uutuusromaaninsa Tyttöjen kaupunki oli välitön listamenestys, ja sitä ollaan sovittamassa myös elokuvaksi. Gilbert jakaa aikansa New Yorkin, New Jerseyn maaseudun ja muiden maailmankolkkien välillä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Mirjami Heikkinen
  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos City of Girls
  • Suomentaja Taina Helkamo
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512419616
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2020

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS