Kaikki taivaan linnut

Kaikki taivaan linnut

Kaikki taivaan linnut

Harper Leeltä odotettiin turhaan toista kirjaa yli 50 vuotta, kunnes kansainvälisen kustannusmaailman hämmästykseksi ja riemuksi kirjailijan arkistoista löytyi vuoden 2014 lopulla ennen julkaisematon romaanikäsikirjoitus Kaikki taivaan linnut.

Vaikka Kaikki taivaan linnut kirjoitettiin ennen Kuin surmaisi satakielen -kirjaa, se jatkaa päähenkilö Scoutin tarinaa. Scout on nyt nuori nainen, joka matkustaa isänsä luo vanhaan kotikaupunkiinsa. Lapsuutensa maisemiin palaava Scout joutuu painiskelemaan niin henkilökohtaisten kuin poliittistenkin kysymysten parissa, joita yhteiskunta, suhde omaan isään ja alabamalainen pikkukaupunki herättävät.

Kuin surmaisi satakielen on yksi amerikkalaisen nykykirjallisuuden kulmakivistä, ja siitä tuli heti ilmestyessään vuonna 1960 kriitikoiden ja lukijoiden suosikki. Alkuperäinen romaani ja sen pitkään odotettu sisarteos Kaikki taivaan linnut ovat vahvoja rasisminvastaisia puheenvuoroja, vaikka niissä näkyykin aikansa todellisuus ja kieli. Harper Lee kuvaa harvinaisella taidolla, miltä rasismi näkyy ja tuntuu - yhä edelleen.

Harper Lee

Kirjailija

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) syntyi ja kasvoi Alabamassa. Hän opiskeli lakia Alabaman yliopistossa ja muutti myöhemmin New Yorkiin. Esikoiskirja Kuin surmaisi satakielen julkaistiin vuonna 1960 ja se voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 1961. Romaani kuuluu jokaisen amerikkalaiskoululaisen lukulistalle ja jokaisen kirjoja rakastavan kirjahyllyyn.

Kirjan tiedot

  • Lukija Erja Manto
  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Go Set a Watchman
  • Suomentaja Kristiina Drews
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512419876
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS