Karhunainen

Vangitseva kuvaus naisista, historiasta ja selviytymisestä.

Vuonna 1542 nuori Marguerite de La Rocque seuraa hänelle määrättyä holhoojaa tutkimusmatkalle Pohjois-Amerikkaan. Kesken matkan tapahtuu skandaali, ja Marguerite hylätään karhujen asuttamalle saarelle Pohjois-Atlantilla. Marguerite selviytyy, ja tarina on uskomaton. Se ei jätä rauhaan nykykirjailijaa, joka alkaa jäljittää Karhunaisen historiaa.

Karhunainen kertoo kahdesta vaikuttavasta naisesta, joiden elämät kietoutuvat kirjassa yhteen: Marguerite de La Rocquesta, joka selviytyi vastoin odotuksia, ja Karolina Ramqvistista, joka kysyy viiltävän teräviä kysymyksiä historiasta ja nykyajasta, hylkäämisestä ja selviytymisestä, kirjoittamisesta ja kylmyydestä. Lumoava ja monikerroksinen teos yhdistelee ennakkoluulottomasti omaelämäkertaa, esseetä ja proosaa.

”Lävistää niin mielen kuin sydämenkin.” – Svenska Dagbladet

”On kiehtovaa ja koskettavaa seurata [Ramqvistin] intohimoista suhdetta saavuttamattomaan ja huomionarvoiseen Marguerite de La Rocqueen.” – Skånska Dagbladet

”Spontaani, kaunis ja vangitseva.” – Skaraborgs läns tidning
Karolina Ramqvist

Kirjailija

Karolina Ramqvist

Ruotsalainen Karolina Ramqvist on yksi sukupolvensa merkittävimmistä kirjailijoista ja feministeistä. Hän on kirjoittanut romaaneja, novelleja ja esseitä, minkä lisäksi hän on toiminut Arena-lehden päätoimittajana. Lukuisien muiden palkintojen lisäksi Ramqvistille on myönnetty Per Olov Enquists Pris. Ramqvist asuu Tukholmassa perheensä kanssa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Krista Putkonen-Örn
  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Björnkvinnan
  • Suomentaja Laura Kulmala
  • Kirjastoluokka A 99.1/ A 84.2
  • ISBN 9789512420537
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2020

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS