Tie Myrskyluodolle

Tie Myrskyluodolle

Tie Myrskyluodolle

Rakastettu saaristolaisromaani kertoo merestä, vahvaksi kasvamisesta ja hiljaa rakentuvasta rakkaudesta.

Maija on saaristolaiskodin tyttö, joka naitetaan vanhempien käskystä kalastaja Jannen vaimoksi kaukaiselle Myrskyluodolle. Eräänä häikäisevän kauniina kevätpäivänä Maija ja Janne suuntaavat veneensä kohti avomerta ja kaukaista Myrskyluotoa, tulevaa kotiaan.

1800-luvun saaristolaiselämä on ankaraa, mutta Maijan tarinassa on myös karua kauneutta ja lämpöä. Elämä on yksinkertaista, arjen ilot ovat pieniä ja konkreettisia. Lasten varttuminen, arkinen työ ja saariston turvallinen yhteisö tuovat voimaa, jonka varassa jaksetaan myös surun hetket. Anni Blomqvist kertoo Maijan tarinan lämmöllä, turhia konstailematta.

”Myrskyluoto-sarja on kuin paluu hyvää tekevään yksinkertaisuuteen.” – Turun Sanomat

Kirjailija

Anni Blomqvist

Anni Blomqvist (1909-1990) eli koko elämänsä Ahvenanmaan saaristossa meren keskellä. Kalastajaperheen tyttärestä tuli merimiehen vaimo, ja perhe elätti itsensä rahtipurjehduksella, viljelyllä sekä lohen kalastuksella. Kun Anni Blomqvistin mies ja poika hukkuivat myrskyssä, hän alkoi purkaa suruaan kirjoittamalla. Saaristotilan emäntä istui keittiössä kirjoittamassa joka aamu viidestä seitsemään ennen varsinaisen työpäivän alkamista. Anni Blomqvistin muistoista kasvoi todellinen Ahvenanmaa-eepos, Myrskyluoto-sarja. Kirjojen henkilöiden esikuvina toimivat muutkin Blomqvistin perheenjäsenten lisäksi muutkin sukulaiset. Hänen mummonsa oli Anna Beata -romaanisarjan päähenkilön esikuva.

Kirjan tiedot

  • Lukija Anniina Piiparinen
  • Sidosasu Muu
  • Suomentaja Björn-Christer Lindgren
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512420926
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2021

TUTUSTU MYÖS