Kymmenen onnen Anna

Kymmenen onnen Anna

Kymmenen onnen Anna

Miten äpärätyttö Annan olisikaan käynyt, ellei lapinnoitien sukua oleva Ämmi olisi nähnyt hänen kykyjään? Kymmenen onnea hän lupaa Annalle ja alkaa heti opettaa ensimmäistä, tietämisen onnea. Lahjoja Annalla on riittämiin, sillä hän oppii leikiten yrtit ja loitsut, joilla parantaa kyläläisiä ja huolehtia pirtin tärkeistä asioista. Pelkkä yrttitieto ei kuitenkaan riitä, sillä savupirtin töihin harjaantuu vain tekemällä.

Muutoksen aika on käsillä. Jokivarren kylään noussut kirkko yrittää nujertaa vanhan uskon loitsuineen ja yrttitietoineen, ja taloudellinen vaurastuminen odottaa vain muutaman lohennousun ja tervansoudun päässä. Anna kokee monta koettelemusta, ennen kuin kymmeneskin onni kohtaa hänet.

Paula Havasteen rakastettu esikoisteos Kymmenen onnen Anna sijoittuu satojen vuosien taakse savupirttien aikaan. Tämä täyteläinen historiallinen lukuromaani ja jännittävä selviytymistarina antaa myös paljon kiinnostavaa tietoa muinaisista tavoista ja uskomuksista.
Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä. Nykyään hän asuu Nurmijärvellä. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään hän toimii tiedekeskus Heurekassa tekoälyn ja robotiikan teemoihin liittyvänä tuottajana.

Kirjan tiedot

  • Lukija Jussi Lehtonen
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512424139
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2021

TUTUSTU MYÖS