Reikäpää

Luksusta, likaista rahaa ja itsepintaisia vihollisia

Toimintajännärisarjan neljäs osa Reikäpää vie Janne Norrmanin kyttäyskeikalle Montenegron huviloille Adrianmeren rantaan ja rintamalle keskelle Ukrainan sotaa. Kirja avaa kiinnostavasti Venäjän mafian kehitystä 90-luvulta tähän päivään.

Jannen ja Irinan kivitalolle saapuu kutsumaton vieras, viisikymppinen lommoposki ja tšetšeenirikollisten ryhmittymän jäsen Ahmed. Samalla Aleksei-vainaan apulainen Dimitri haluaa päästä käsiksi ex-pomonsa omaisuuteen eli Jannen Irina-vaimon perintöön. Rikollisjärjestö Solntsevo nimittäin väittää, että paetessaan Venäjältä 90-luvulla Aleksei otti vääryydellä mukaansa heidän jengirahastonsa.

Janne Norrman ei voi itselleen mitään: vaurastunut mies yrittää nauttia hyvistä oloista ja tuoreesta avio-onnesta, mutta Aleksein perintöön kuuluu paitsi luksusta myös vastuuta likaisesta rahasta ja sen perässä olevia itsepintaisia vihollisia. Käynnistyy kosto-operaatio, johon Janne saa avukseen kaksi erittäin ammattimaista israelilaista leidiä. Kirjan loppuosa on kuitenkin yhden miehen tappotahtista rymistelyä, jossa Janne pistää oman henkensä alttiiksi.

Janne tasapainoilee hyvän ja pahan välimaastossa. Liipaisinsormi yltää jo pahan puolelle. Hän alkaa ymmärtää uuden elämänsä realiteetteja: Dimitrin kaltaisella rikollispomollakin on kaksi puolta, ja kotiseudulla tällaisen hyväntekijän kuolema voi jättää koko yhteisön pulaan.
Seppo Mustaluoto

Kirjailija

Seppo Mustaluoto

Seppo Mustaluoto on syntynyt Savossa. Hän on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Nyttemmin asuessaan Uudenmaan syrjäisellä maaseudulla hän kirjoittaa, tekee metsätöitä ja toimii keksijänä ja yrittäjänä. Sotilaseläkkeellä olevan kirjailijan harrastuksiin kuuluvat koirat, metsästys, lukeminen, ruumiinkulttuuri ja single malt -viskit.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Markus Niemi
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512425419
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS