Sininen lyhty

Rikostarkastaja Susikoski on saapunut vieraaksi loistohuvilalle nauttimaan iloisen seurueen kanssa ravuista ja elokuisesta illasta. Mutta Susikosken epäilykset heräävät, kun hän kuulee äskettäin sattuneista oudoista tapahtumista. Susikosken aavistukset osoittautuvat oikeiksi, kun juhlien emäntä murhataan. Susikoskella on edessään hämmentävän äkkiväärä juttu, jota selvitetään niin virkapaikalla kuin vanhassa viihtyisässä kapakassa nimeltä Sininen lyhty.

Olavi Susikoski on suomalaisen dekkarin legendaarinen voimahahmo. Jykevä, rauhallinen herrasmiespoliisi astui esiin vuonna 1956 ja on siitä lähtien ollut kotimaisen rikosromaanin suunnannäyttäjä.
Susikosken luoja Mauri Sariola (1924-1985) oli yksi dekkarikirjallisuuden suurista nimistä. Sariolan kirjoja on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja julkaistu kahdessakymmenessä maassa.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512425525
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2021

TUTUSTU MYÖS