Grand Hotel Europa

Kertomus turismin rappeuttamasta Euroopasta, menetetystä rakkaudesta ja kadonneesta Caravaggion maalauksesta.

Kirjailija saapuu loisteliaaseen mutta parhaat päivänsä nähneeseen Grand Hotel Europaan. Hän on päättänyt vetäytyä sinne muistelemaan suurta rakkauttaan Clioa ja selvittää, missä kaikki meni vikaan. Kirjailija käy läpi rakastumista Genevessä ja muuttoa Venetsiaan, heidän yhteisiä matkojaan ja jännittäviä seikkailuja heidän jäjittäessään Caravaggion viimeistä maalausta.

Hotellissa asuessaan kirjailija lumoutuu sen mysteereistä ja tutustuu unohtumattomiin hotellivieraisiin, jotka vaikuttavat olevan kotoisin sivistyneemmiltä ja elegantimmilta aikakausilta. Edes menneisyyden loistoon ja vanhoihin aikoihin jähmettynyt Grand Hotel Europa ei kuitenkaan välty globalisaation kaiuilta, joita hotellin uusi omistaja Mr. Wang sinne tuo.

Grand Hotel Europa on mestarillinen romaani vanhasta maailmasta, Euroopasta, missä tulevaisuus tukehtuu menneisyyden painolastin alle – ja missä ainoa tulevaisuudennäkymä on menneisyyden valjastaminen massaturismin tarpeisiin. Se on myös kertomus menetetystä rakkaudesta ja kadonneen maalauksen mysteeri. Kiehtova ja älykäs lukuromaani koukuttaa ja herättää ajattelemaan.

Ilja Leonard Pfeijffer

Kirjailija

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer on palkittu hollantilainen kirjailija. Grand Hotel Europa oli hänen todellinen kansainvälinen läpimurtonsa: ylistettyä romaania on myyty yksin Alankomaissa 300 000 kappaletta, ja sen käännösoikeudet on myyty 20 maahan. Pfeijffer asuu Italiassa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Aarne Linden
  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Grand Hotel Europa
  • Suomentaja Sanna Van Leeuwen
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512425624
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS