Eläin

Naisen vimmainen muodonmuutos saalistetusta saalistajaksi

Joan on yrittänyt koko elämänsä kestää miesten julmuuksia. Kun taas yksi mies tekee jotain hirveää, sokeeraavan väkivallanteon hänen silmiensä edessä, Joan pakenee New York Citystä ja lähtee etsimään Alicea, ainoaa elossa olevaa ihmistä, joka voisi tuoda selkoa hänen menneisyyteensä. Los Angelesin kukkuloiden läkähdyttävässä paahteessa Joan kerii auki kohtausta, jota hän joutui lapsena todistamaan ja joka on piinannut häntä siitä asti – mutta nyt hän kerää voimia vastaiskuun.

Yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja Lisa Taddeo tunnetaan ennen muuta amerikkalaisten naisten seksielämää ennakkoluulottomasti ruotivasta menestysteoksestaan Kolme naista. Taddeon ensimmäinen kaunokirjallinen romaani Eläin on normeja pakeneva kuvaus naisen raa’asta raivosta ja seksuaalisuudesta. Se on myös herkullisen tummasävyinen kirjallinen trilleri post-#MeToo-henkeen.

Lisa Taddeo

Kirjailija

Lisa Taddeo

Lisa Taddeo on palkittu yhdysvaltalaistoimittaja ja kirjailija. Hänen kansainväliseksi ilmiöksi ja New York Timesin bestseller-listan kärkeen noussut tositarinansa Kolme naista oli huikea arvostelu- ja myyntimenestys eri puolilla maailmaa. Lehtiartikkeleita hän on kirjoittanut muun muassa New Yorkiin, Esquireen, Elleen ja Glamouriin. Hänen asiaproosaansa on julkaistu Best American Sports Writing ja Best American Political Writing -antologioissa, ja hän on voittanut novelleillaan kaksi Pushcart-palkintoa. Eläin on hänen esikoisromaaninsa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Animal
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512425709
  • Gummerus kustannus, elokuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS