Päivien valo

Päivien valo

Päivien valo

Yksi toisen maailmansodan uskomattomimmista tarinoista, jonka elokuvaoikeudet Steven Spielberg on hankkinut: kuinka gettojen juutalaisnaisista tuli vastarintataistelijoita.

Ryhmä puolalaisia juutalaisnaisia joutui sodan aikana todistamaan perheidensä kuolemaa. Gettojen naisista tuli vastarintataistelijoita. He osallistuivat sotaan natseja vastaan salakuljettamalla aseita, viestimällä, tiedustelemalla, sabotoimalla sekä hämäämällä, lahjomalla ja tappamalla saksalaissotilaita. He myös hoitivat getoissa sairaita ja opettivat lapsia.

Päivien valo vie sotavuosiin ja tutustuttaa Renia Kukielkaan ja muihin pelottomiin juutalaisnaisiin. Se seuraa naisten tarinaa gettojen tuhoamiseen, naisten pidätyksiin ja keskitysleireille sekä onnekkaimpien kohdalla myös sodan jälkeiseen aikaan. Kirja on tositarina sodasta, vapaudesta, rohkeudesta, naisten välisestä ystävyydestä sekä selviytymisestä. Sen myötä tuntemattomiksi jääneiden sankareiden uroteot kirjoitetaan nyt täyteen muotoonsa ensi kertaa.

Judy Batalion

Kirjailija

Judy Batalion

Kanadassa syntynyt, Yhdysvalloissa asuva Judy Batalion on taidehistorian tohtori. Hänen puolalaiset isovanhempansa ovat selvinneet holokaustista.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos The light of days - Women fighters of the Jewish Resistance
  • Suomentaja Lauri Sallamo, Heidi Tihveräinen
  • Kirjastoluokka 90.35
  • ISBN 9789512425877
  • Gummerus kustannus, elokuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS