Kolmen valtakunnan vainaja

Kolmen valtakunnan vainaja

Kolmen valtakunnan vainaja

Susikoski on tullut rauhalliseen erämaahotelliin viettämään hyvin ansaittuja lomapäiviä, mutta lumiloma vaihtuu rikostutkinnaksi kun kolmen valtakunnan rajapyykiltä löytyy vainaja. Uhri on aseteltu rajapyykin viereen niin, että se on yhtä aikaa kolmen valtakunnan alueella. Leppoisat hiihtoretket saavat jäädä, kun edessä on murhatutkinta, joka saa Susikoskenkin hämmennyksiin.

Olavi Susikoski on suomalaisen dekkarin legendaarinen voimahahmo. Jykevä, rauhallinen herrasmiespoliisi astui esiin vuonna 1956 ja on siitä lähtien ollut kotimaisen rikosromaanin suunnannäyttäjä.
Susikosken luoja Mauri Sariola (1924-1985) oli yksi dekkarikirjallisuuden suurista nimistä. Sariolan kirjoja on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja julkaistu kahdessakymmenessä maassa.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512426140
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2021

TUTUSTU MYÖS