Kaikki kuluttamisesta

Kaikki kuluttamisesta

Kaikki kuluttamisesta

Miten meistä tuli kuluttajia? Ja miten meistä voisi tulla jotain muuta?

Älä osta mitään turhaa roskaa, Julia Thurén aina sanoo itselleen. Siitä huolimatta hän ostaa, vaikka tietää, ettei se tee hyvää hänelle saati planeetalle. Ostamista tukevat evoluutio, historia, talousjärjestelmä, kulttuuri ja ystävät.

Kirjassaan Kaikki kuluttamisesta Thurén selvittää, kuinka kaukana ja kuinka syvällä kuluttamisen juuret ovat, miksi ja miten tavaran haalimisen voisi lopettaa sekä millaisia tulevaisuuksia se voisi tarkoittaa. On näet mahdollista saada järkevämpiä rahankäyttökohteita, kuten aikaa, vapautta, turvallisuutta ja merkityksellisyyttä.

Mutta mitä nykyisen kaltainen kuluttamisen muutos sitten tarkoittaisi yhteiskunnallisella tasolla? Suurta muutosta.
Julia Thurén

Kirjailija

Julia Thurén

Julia Thurén (VTM) on toimittaja ja suositun Juliaihminen-blogin kirjoittaja, joka suorastaan rakastaa rahasta ja tasa-arvosta puhumista. Thurénin #minäpuhunrahasta-postaussarja on innostanut naisia ja miehiä säästämään, sijoittamaan – ja ymmärtämään, mitä etuoikeutettu asema tarkoittaa. Hän myös kirjoittaa rahasta ja taloudenhallinnasta sanoma- ja aikakauslehtiin. Vuonna 2018 hänet valittiin vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Heljä Heikkinen
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 36.15
  • ISBN 9789512426157
  • Gummerus kustannus, elokuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS