Anna lapsen onnistua

Anna lapsen onnistua

Anna lapsen onnistua

Mistä tulee lapsen hyvä itsetunto? Pitääkö lasta koko ajan kehua ja jättää huomiotta hänen tekemänsä virheet, niin itsetunnosta tulee rautainen vai kehittyykö perusteettomasti kehutulle lapselle vain narsistinen häiriö? Tässä kirjassa käsitellään monia lapsiperheen ongelmia, kuten sisaruskateutta, television katselua ja jokailtaista neuvottelua nukkumaanmenosta. Samalla pohditaan, miksi olemme erilaisia, miten ujoa lasta on hyvä rohkaista tai mitä tapahtuu, jos aikuinen puhuu toista ja tekee toista.

Jokainen vanhempi voi löytää kirjasta paljon tuttua ja paljon uutta. Kirjan kirjoittaja, sosiaalipsykologi Janne Viljamaalla on viisi lasta. Siksi kirjoittajan tapa lähestyä aihetta on pikemminkin nöyrä kuin etusormi pystyssä heristelevä.

Kirja auttaa kasvattajaa ymmärtämään itseään ja tapaansa toimia. Kasvattaja, joka tuntee itsensä ja paikantaa sokeat pisteensä, pystyy luomaan toimivan suhteen lapseen. Suhde rakentuu vain avoimuuden ja rehellisyyden pohjalle. Onneksi lapset rapsuttavat meistä kiiltävän ulkopinnan pois ja näyttävät, keitä me todella olemme.

Kirjan tiedot

  • Lukija Aku Laitinen
  • Kirjastoluokka A 38.1
  • ISBN 9789512427369
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2021

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS