Nukkuvan jättiläisen laakso

Nukkuvan jättiläisen laakso

Nukkuvan jättiläisen laakso

Kiehtova lukuromaani Brasilian suomalaissiirtokunnassa kasvaneen Alinan elämänvaiheista

Sataman tungoksessa nuori Alina kantaa ruskeaa matkalaukkua, jaloissaan kahta kokoa liian suuret rasvanahkakengät. Höyrylaivan irrotessa satamasta taakse jäävät Kuopio ja Kallavesi. Koti-ikävä on välitön. Miksi isä päästi Alinan lähtemään?

Perillä Brasiliassa paratiisimaista laaksoa vartioi jättiläismäinen vuorijono. Alkaa sopeutuminen kahtia jakautuneeseen, luonnonmukaista elämää viettävään siirtokuntaan ja sen ahtaisiin sääntöihin. Jakarandapuun alta Alina löytää ystäväksi Desiren, jonka kanssa kaikki tuntuu mahdolliselta.

Nukkuvan jättiläisen laakso on 1930- ja 40-luvun Brasiliaan sijoittuva aistikas lukuromaani rohkeudesta ja ystävyydestä. Suomalaissiirtokunnasta Alinan tie vie Rio de Janeiroon, missä hän kohtaa myös menneisyytensä.

”Jakarandapuun alla Alinan käsivarret heijasivat, jalkaterät tamppasivat ympyrää. Hän kadotti jälleen itsensä. Kuin kotka hän kohosi irti maan varjoista, sukelsi pelkosydämen lailla takovaan rytmiin, salaperäisiin sanoihin, jotka olivat täysin muuta kuin maailmassa oli tähän asti ollut.”
Sari Aro

Kirjailija

Sari Aro

Sari Aro (s. Kuopiossa, asuu Espoossa) on kokenut journalisti ja työskentelee Ylen televisiouutisten tuottajana. Hän on opiskellut kirjoittamista myös Kriittisessä korkeakoulussa. Meksikossa asunut Aro on viehättynyt Etelä-Amerikan kulttuureista. Tositapahtumista alkusysäyksen saanutta esikoisromaaniaan Nukkuvan jättiläisen laakso varten hän teki tutkimusmatkan Brasiliaan.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 382
  • Koko 134 x 213 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512427611
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS