Kotimme Kevätniemi

Kotimme Kevätniemi

Kotimme Kevätniemi

Naistrilogian komea päätösosa on sitkeyden ja naisenergian juhlaa.
Romaanien Onnen tyttäret ja Askelten taito itsenäinen jatko-osa, joka päättää trilogian. Kevätniemi, Matintalon suvun komea talo, on nyt Henriikan tyttären Marikan ja hänen miehensä omistuksessa. Marikka on epäonnistuneen ensimmäisen avioliittonsa jälkeen päättänyt, ettei häntä enää lannisteta. Vaikeiden vaiheittensa jälkeen hän löytää itsensä, eikä häntä totisesti lannista sen enempää aviomiehen tyly suku kuin aviomiehen murrosikäinen tytärkään. Sen sijaan kirjailija-aviomiehellä on nielemistä siinä, että nuori vaimo alkaa osoittaa kirjallisia taipumuksia hänkin.

Pirjo Rissanen on aikaisemmissa kirjoissaan kuvannut kirpeästi ja lämpimästi kolmen eri sukupolven naisia. Tässä romaanissa kuvauksen painopisteessä on Marikka, joka on kasvanut nuoresta epävarmasta tytöstä rohkeaksi, vahvaksi ja osaavaksi aikuiseksi.
Pirjo Rissanen

Kirjailija

Pirjo Rissanen

Savolaissyntyinen Pirjo Rissanen asuu Espoossa mutta viihtyy parhaiten kesäpaikassaan Jäppilässä, vanhassa idyllisessä talossa järven rannalla. Näissä maisemissa syntyvät myös sielukkaiden romaanien tarinat, joiden taustalla hengittää levollinen pikkukaupunki. Talon kunnostamisen ohella hän valmistaa neljän ruokalajin aterioita, vaeltaa ja matkustaa. Rissasen laaja tuotanto koostuu todenmakuisista kirjoista, joita lukijat eivät malta laskea käsistään.

Kirjan tiedot

  • Lukija Jenni Sainio
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512427857
  • Gummerus kustannus, huhtikuu 2022