Kaksi rakkautta

Kaksi rakkautta

Kaksi rakkautta

Miten voi pitää kiinni unelmistaan, kun nuoruus jää sodan jalkoihin?

Anna ei vielä aavista, ettei sotaa kestäisi kuin seuraavaan kesään. Tuntuu, että näin on ollut aina, ja elämä kotirintamalla on kovin ankeaa. Tähänkö nuoruus meni, eikö koskaan enää ole niin kevyttä ja hauskaa kuin ennen? Mies on rintamalla, ystävät Helsingissä, lapset talkoissaan ja kerhoissaan. Pieneen kylään muuttaneella nuorella perheenäidillä ei ole muuta tekemistä kuin tenttiä viimeisiä yliopisto-opintojaan. Silloin kuvaan astuu hurmaava Tuji-serkku, joka tuo tuulahduksen toisenlaisesta maailmasta. Anna heittäytyy suin päin rakastumisen huumaan.
Miten siitä voi selvitä? Miten arkeen voi palata sen jälkeen, kun koko iho hehkuu polttavana toisen kosketuksesta?
Jatkosodan viime kuukausiin sijoittuva tarina kertoo siitä, miten kipeää on rakkauden kaipuu silloin, kun rakkaus on kaikilla mahdollisilla tavoilla kielletty. Se kertoo ikävästä, intohimosta ja hehkusta, naiseuden ja äitiyden yhteen sovittamisesta, valinnoista ja tunteista, jotka ovat liian suuria hallittaviksi.


"Kaksi rakkautta on koskettava ja yllättävä romaani, välillä viiltävän surullinen, välillä täynnä raastavaa intohimoa. Sota-ajan arki ja suuret tunteet muodostavat hienon kontrastin..."
- Me Naiset
Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä. Nykyään hän asuu Nurmijärvellä. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään hän toimii tiedekeskus Heurekassa tekoälyn ja robotiikan teemoihin liittyvänä tuottajana.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512428038
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2022

TUTUSTU MYÖS