Pariisin ompelijatar

Pariisin ompelijatar

Pariisin ompelijatar

Millaisiin uhrauksiin naisen on oltava valmis matkalla miehisen muotimaailman huipulle?

Pariisilainen ompelijatar Estella Bissette joutuu maanpakoon saksalaisten miehittäessä Ranskan vuonna 1940. Hänen määränpäänsä on Manhattan, taskussa vain muutama lantti, kainalossa matkalaukku ja ompelukone ja mielessä unelma omasta ateljeesta.

Vuonna 2015 australialainen Fabienne Bissette matkustaa New Yorkiin rakkaan isoäitinsä – maailmankuulun valmisvaatteiden suunnittelijan – elämäntyönäyttelyyn. Yllättäen isoäidin menneisyydestä paljastuu sydänsurujen, salaisuuksien ja rakkauden vuoksi tehtyjen uhrauksien traaginen vyyhti.

Sukupolvet, yhteiskuntaluokat ja historian myrskyt ylittävä tarina kertoo isoäidin ja lapsenlapsen ystävyydestä sekä historian painolastista vapautumisesta.


”Lester herättää rohkeat ja urheat naiset eloon” – Herald Sun

Natasha Lester

Kirjailija

Natasha Lester

Australialainen Natasha Lester työskenteli L'Oréalin markkinointijohtajana, kunnes palasi yliopistoon opiskelemaan luovaa kirjoittamista. New York Times -bestselleristiksi noussut Lester kirjoittaa historiallisia romaaneja urheista naisista, jotka tekevät merkittäviä asioita. Lester asuu perheineen Perthissä. Hän rakastaa matkustamista, Pariisia, vintagemuotia ja kirjoja.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos The Paris Seamstress
  • Suomentaja Cristina Sandu
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512428120
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS