Onko teillä ruiskukkia?

Onko teillä ruiskukkia?

Onko teillä ruiskukkia?

Hopeanhohtoinen Citroën CX 2200 on hieno auto, mutta tämä yksilö on ikävästi pilattu ampumalla muuan julkkis sen ratin ääreen. Kaunis sininen sisäverhoilu on tahriutunut pahasti.

Murhamies on ollut taitava: ainuttakaan luodinreikää ei autosta löydy. Kylmäverisen rikoksen jäljet ovat kadonneet kokonaan helmikuisen yön lumisateeseen. Keskusrikospoliisi on neuvoton, mutta rikostarkastaja Susikoski päättää aloittaa rikoksen selvittämisen aivan muualta: pääkaupungin eliitin kuvioista, ravintolailloista ja huvilakutsuista.

Susikoski heittäytyy uhkarohkeiden päätelmien varaan – ja joutuu kerrankin todistamaan jotain sellaista, joka ylittää hänenkin mielikuvituksensa.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512428281
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2022

TUTUSTU MYÖS