Kivipuiston tyttö

Kivipuiston tyttö

Kivipuiston tyttö

Teini-ikäinen tyttö löytyy lumipyryssä maantienlaidalta pahasti kylmettyneenä. Hänellä on tuskin mitään päällään, eikä hän kykene vastaamaan poliisin kysymyksiin. Kukaan ei ole ilmoittanut tyttöä kadonneeksi. Hänet otetaan sisään psykiatriselle osastolle. Vaikka viikot kuluvat, Vaasan poliisi ei pysty selvittämään hänen henkilöllisyyttään.

Nimettömän tytön arvoituksen lisäksi etsivä Mija Wadö saa pöydälleen murhatapauksen, kun kuuluisa diabetestutkija David Heselius löytyy kotoaan kuolleena. Hulppea villa on huolellisesti siivottu eikä tekninen tutkinta löydä jälkiä murhaajasta. Heseliuksen omistama yritys on ollut tutkimuksissaan suuren läpimurron partaalla – voisiko motiivi löytyä sieltä?

Mija on joutunut ottamaan töissä paljon vastuuta kollegoiden poissaolojen vuoksi. Yhtä heistä, Ronnieta, Mija kaipaa aivan erityisesti. Työlleen omistautuneena hän yrittää tasapainoilla mielessä pyörivien johtolankojen ja helposti solmuun menevän yksityiselämänsä kanssa. Meneillään olevien tapausten myötä MIja joutuu myös kohtaamaan henkilökohtaisia kipupisteitään.


Tiheätunnelmainen ja koukuttava dekkarisarja Mija Wadösta ja hänen pohjalaisista poliisikollegoistaan alkaa.

Nilla Kjellsdotter

Kirjailija

Nilla Kjellsdotter

Nilla Kjellsdotter (s. 1987) on syntynyt Pohjanmaalla Pensalan kylässä ja asuu miehensä ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa naapuripitäjä Oravaisissa, niin kuin päähenkilönsä Mija Wadö. Ennen kirjailijanuraansa Kjellsdotter työskenteli osa-aikaisesti lakitoimistossa sihteerinä ja ajoi rekkaa perheyrityksessä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Krista Putkonen-Örn
  • Alkuteos Flickan i Stenparken
  • Suomentaja Anna Heroja
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512430062
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS