Petroskoin keltainen kissa

Petroskoin keltainen kissa

Petroskoin keltainen kissa

Ryhmä suomalaisia matkailijoita on turistimatkalla Neuvosto-Karjalassa. Opas Varvara Ostrovkaja kertoilee Suuren Neuvostoliiton saavutuksista, niin kuin asiaan kuuluu, mutta matkalaisia kiinnostaisivat enemmän tsaarinajan nähtävyydet. Erityisesti ne kiinnostavat ryhmän innokkainta jäsentä Samuli Ilvesojaa, jolla on kerrottavanaan merkillinen tarina tsaarin rakastajattaren mittaamattoman arvokkaista koruista.
Vähitellen käy ilmi, että kaikki matkalaiset eivät olekaan etsimässä pelkkiä nähtävyyksiä. Ja kun päästään Petroskoihin saakka, vuosien takainen kauna purkautuu julmaksi kostoksi. Rikostarkastaja Susikoski saa selvitettäväkseen tapauksen, joka kietoutuu kauas historian hämäriin.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512430277
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2022

TUTUSTU MYÖS